به گزارش ایبِنا به نقل از فرابورس، امیر هامونی پیرامون برنامههای فرابورس به منظور ارائه توکن به استارتاپها به ویژه استارتاپهای فعال در حوزه بلاکچین توضیح داد: چندین ماه است که کمیتهای تحت عنوان بلاکچین در فرابورس ایجاد شده است که زیر نظر هیاتمدیره قرار دارد. در این کمیته جلسات متعددی از ابتدای سال برگزار شده و قرار است پس از ۶ ماه بررسی، مجموعه تحقیقات صورت گرفته به عنوان گزارشی مطالعاتی به هیاتمدیره فرابورس و سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شود تا بتوانیم اجرایی کردن بلاکچین در بازار سرمایه را به طور جدی دنبال کنیم.
هامونی در این مصاحبه با تشریح اجزای تشکیلدهنده این فعالیت گفت: در حوزه بلاکچین اصولا ۴ حوزه اساسی وجود دارد که به ترتیب توکنهای پرداخت ارزی (Paymen Token)، توکنهای کاربردی (Utility Token)، توکنهای اوراق بهادار (Security Token) و در نهایت توکنهای دارایی (Asset Token) هستند.
هامونی با بیان اینکه فرابورس در ۲ حوزه آخر مشغول مطالعه و فعالیت است، افزود: در بخش توکنهای اوراق بهادار و توکنهای دارایی به طور جدی مشغول به کار هستیم و با استارتاپها و شرکتهای دانشبنیانی که در این حوزه مشغول به فعالیتند وارد مذاکراتی شدهایم، همچنین در حوزه عرضه اولیه کوین (ICO) نیز مطالعاتی در جریان است که البته ارائه نتایج آن زمانبر خواهد بود.
به گفته وی، فرابورس در زمینه رمزارزها نیز هیچگونه ورودی نداشته و اصولا بانک مرکزی متولی و نهاد ناظر در این بخش محسوب میشود. مدیرعامل فرابورس در ادامه به امتیازاتی که تکنولوژی بلاکچین میتواند برای بازار سرمایه به همراه داشته باشد اشاره کرد و گفت: حوزه بلاکچین میتواند یکی از مهمترین چالشهای این بازار یعنی قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) را حل کند.
وی با اشاره به استقبال تیمهای متخصص برای ورود به این بخش بیان کرد: این موضوع به طور جدی توسط فرابورس در حال پیگیری است و این مجموعه بدون هیچگونه پیشداوری، با آغوش باز تمام پیشنهادات را دریافت و نقاط مثبت و منفی آنها را در کمیته بلاکچین بررسی میکند.
هامونی در تشریح روند همکاری با تیمهای فعال در حوزه فینتک اظهار کرد: شرکتهای فعال در این حوزه دموی کارهای خود را ابتدا به فرابورس ارائه میدهند و بررسیهای لازم روی تکنولوژیهای مورد استفاده شرکتها توسط کارشناسان ما انجام میگیرد که در صورت تایید، تفاهمنامههایی فیمابین امضا خواهد شد.